in verbinding

met mijn eigen natuur

In Ontwikkeling

Zoals je heb kunnen lezen, horen ontwikkelen en creëren bij mijn natuur. Op deze pagina zie je een aantal projecten staan waar ik nu mee bezig ben.

Ik werk met veel liefde aan deze projecten. Ze ontstaan allemaal uit mijn diepste zijn en vertellen dus heel veel over mij, over hoe ik in het leven sta en naar het leven kijk. Soms gaat het creëren in een flow en stromen de woorden, kleuren en beelden als vanzelf. Soms is het een worsteling en kom ik oude pijn, een gewoonte of een overtuiging tegen waar ik echt nog wat mee te doen heb. Wat er ook tijdens het creëren gebeurt, het voedt en heelt mij en maakt dat ik mij completer voel. 

Het zijn verschillende projecten waar ik in een verschillend tempo en op verschillende tijden aan werk. Soms ligt het ene even stil en ben ik vooral bezig met het andere. Dat kan soms spannend zijn, maar inmiddels durf ik er wel op te vertrouwen dat ik vanzelf weer naar een project terugkeer als het de juiste tijd is.

De Maagd, de Krijgster en de Hoer
en allerlei andere prachtige, krachtige oervormen van de vrouw

Ik ben een kaartendeck aan het ontwikkelen die gericht is op de vrouwelijke oervormen. Oervormen of archetypen liggen vast in het onderbewustzijn, maar komen tot uiting in gedrag. De naam roept veel herkenning op en je hebt er gelijk een beeld bij. Denk aan de Moeder, het Kwetsbare Meisje, de Krijgster, de Heks, de Hoer. Al deze delen/energieën (en nog veel meer!) leven in jou en in mij. Ik geef ze een gezicht en laat ze spreken en zoek naar manieren om met die delen in mijzelf contact te maken. Voor mij is het werken met deze vrouwelijke oervormen heel verhelderend en helend. 

Een aantal van deze prachtige oervormen kun je hier ontmoeten ⇒ vrouwelijke oervormen

Creatures from my soul

Wat begon als een laagdrempelige manier om te kunnen tekenen vanuit mijn gevoel (en om uit mijn hoofd te blijven), is uitgegroeid tot een hele verzameling van wezentjes die mij allemaal wat te vertellen hebben.

Simpel uitgelegd zet ik een krabbel op papier en ga ik vervolgens kijken wat ik in die krabbel zie. Het is zo leuk en verrassend wat daar steeds weer voor treffends uitkomt. Al deze wezentjes zijn uit mij ontstaan en zeggen dus ook wat over mij en hebben mij wat te vertellen. Ik ervaar ze als uitingsvormen van mijn onderbewustzijn.

Misschien ga ik er ooit een boekje van maken. Misschien ook niet.
Voor nu kan je een aantal van mijn creatures of my soul hier ontmoeten ⇒ creatures from my soul

Creatieve Ontdekkingstocht
– laat je binnenwereld spreken

Net als zo veel mensen, zit ik snel in mijn hoofd. Ook als ik ergens tegenaan loop of een lastige keuze moet maken, ga ik vooral in mijn hoofd zitten en verzinnen en bedenken wat het beste zou zijn. Maar verstandelijk bedenken is maar één kant van het verhaal. Je lijf en je ziel hebben ook zo veel informatie die je kunt gebruiken. Daarom heb ik deze werkvorm bedacht, waarmee je uit je hoofd kunt komen en je binnenwereld kan laten spreken.

De werkvorm is simpel en bestaat uit vier stappen. De korte versie is al klaar (deze zal ik binnenkort hier plaatsen). Ik ben het nu aan het uitwerken met voorbeelden en tools die je kunt gebruiken.  Ik wil er een (digitaal) boek(je) van maken zodat iedereen hier zelf mee aan de slag kan gaan.