in verbinding

met je eigen natuur

Een eigen plek

Heb jij een eigen plek, waar je even helemaal niets hoeft, maar gewoon kan zijn? Een plek om tot rust te komen. Omarmt te worden. Los te laten. Heb jij een eigen plek?

Ik ben heel lang alleen geweest. Dus het hele huis was mijn eigen plek. Vooral de bank, met al mijn spulletjes om mij heen waar ik blij van werd. Waar ik energie van kreeg. Mijn eigen grot om me in terug te trekken.

En toen ging ik samenwonen. Waar ik eerst altijd alleen was, was nu steeds die ander. Natuurlijk die ander waar ik vreselijk veel van houd en waar ik mijn leven mee wil delen. Maar die ander is er. Altijd. Ik merkte dat ik naast mijn behoefte aan tijd met de ander, ik
ook behoefte had om tijd met mijzelf door te brengen. Gewoon af en toe. Alleen ik.

Een wijze vrouw vroeg me of ik een ruimte had voor mijzelf. Een plek in huis helemaal voor mezelf. Nee dat had ik niet. En eerlijk gezegd kon dat ook niet echt in ons huis. Zij drukte me op het hart dat ik echt mijn best moest doen om toch een eigen plek te creëren. Ik voelde hier ook mijn eigen behoefte in. Samen met mijn lief hebben we gekeken naar wat de mogelijkheden waren. En met een beetje creativiteit kwamen we een heel eind.

Nu is een hoek van de woonkamer mijn eigen plek geworden. Met mijn spulletjes waar ik blij van word. Energie van krijg. Mijn plek kan niet afgesloten worden, maar is wel een beetje afgeschermd van de rest van de woonkamer.
Mijn lief houdt er rekening mee en komt er eigenlijk nooit. Mijn plek.

Heb jij een eigen plek?
Soms lijkt een eigen plek helemaal voor jezelf niet haalbaar. Probeer dan ietsje kleiner te denken. Een plek op een (nacht)kastje waar je spulletjes kan neer zetten waar jij blij van wordt en waar je af en toe bij kan zitten, een kaarsje kan aansteken, kan ook al voedend zijn. Spreek met de anderen in huis af dat dit jouw plekje is en vraag ze niet aan je spulletjes te komen.
Een plek buiten kan natuurlijk ook heel goed! Belangrijk is dat je er makkelijk naar toe kunt gaan en dat het echt jouw plek is, zodat je je met die plek kunt verbinden.

Hoe groot of hoe klein dan ook, of het nu binnen of buiten is: ik wens je een hele fijne eigen plek!

Archief

Chronologisch
Categorieën