in verbinding

met mijn eigen natuur

Op avontuur – Kan ik er mee zijn?

Ik had er zo zin in, keek er zo naar uit, had mijn tas al dagen klaar staan en toen… werd ik ziek :( Ik had me er zo verheugd en nu zou ik de eerste les missen… 

Balen

Jeetje, wat baalde ik ervan! Heel frustrerend en teleurstellend vond ik het. Een tijdje ben ik in dat gevoel blijven hangen en vond mijzelf ook best wel zielig…  Uiteindelijk vroeg ik mijzelf af: Kan ik er mee zijn? Kan ik er mee zijn dat ik zo baal, dat ik ziek ben, dat ik de eerste dag mis, dat ik mezelf zielig vind, dat ik teleurgesteld ben, dat ik …

Inspiratie

Toen ik dat allemaal (en meer) toeliet, kon ik me overgeven en me, al ziek-zijnd op de bank, laten inspireren door Jasper Krabbé, de kunstenaar die de eerste dag centraal stond. Ik heb genoten van de Blauwe Hond (een kunstprogramma voor kinderen, maar zeker ook voor volwassen kinderen een aanrader!) en andere filmpjes die ik van en over Jasper Krabbé kon vinden. Ik kende hem eigenlijk niet. Ik moet zeggen: het is een kunstenaar met flair, die kunst toegankelijk maakt door vooral zijn enthousiaste manier van vertellen en het niet ingewikkelder maakt dan het is. Kunst is gewoon ook leuk!

Commitmentbrief

En naast het hangen op de bank, ben ik ook aan de slag gegaan met één van de thuiswerkopdrachten: het schrijven van een commitmentbrief aan mijzelf voor het komende Tiki-jaar. Hoewel ik schrijven heel leuk vind, wilde ik voor mijn commitmentbrief meer dan dat. Ik wilde mezelf ook niet ophangen aan allerlei doelen of regeltjes of grote verwachtingen. Ik wilde het vooral vrij en open laten, zodat er van alles kan en mag ontstaan. En zo ontstond mijn brief. Eigenlijk is het een ode aan mijn Kunstenares geworden, waarin ik haar alle ruimte en vrijheid geef. 

Commitmentbrief 1
Commitmentbrief 3
Commitmentbrief 4
Commitmentbrief 5